aktuality

Lázně Bělohrad zahájily sezonu koncerty a food festivalem

22. května 2023 | Aktuality

 

Letošní lázeňskou sezonu zahájily o víkendu Lázně Bělohrad. Sobotní akci v areálu minigolfu, která vyvrcholila večerním koncertem kapely Laura a její tygři, navštívily stovky lidí. Její součástí byl food festival a program pro děti. Došlo také k tradičnímu posvěcení lázeňských pramenů. V historii lázeňského města je to již 139. sezona.

Lázně Bělohrad zahájily sezonu koncerty a food festivalem

Na slavnostním zahájení hodinu před polednem promluvili představitelé lázní a vedení města. „Mým velkým přáním je, aby bělohradští občané žili v příjemné symbióze s lázeňskými hosty a aby si město Lázně Bělohrad a akciová společnost vzájemně byly velkou oporou,“ uvedla starostka Lázní Bělohradu Alena Kuželová.

Jaromír Ferbr, předseda představenstva akciové společnosti Lázně Bělohrad, zmínil největší projekt, který lázně v současnosti realizují – stavbu nového pavilonu rehabilitační péče. Rehabilitační ústav zahájil provoz v roce 2020.

„Naše společnost se rozhodla, že se nebude zabývat jen lázeňství, ale chceme rozšířit své služby směrem k rehabilitaci po různých úrazech, operacích a mozkových příhodách. Proto jsme před dvěma a půl lety otevřeli první část rehabilitačního ústavu se šedesáti lůžky,“ řekl Jaromír Ferbr.

Stavba dalšího dvoupodlažního pavilonu s podzemními garážemi naproti lázeňskému komplexu Tree of Life začala loni v červnu. Bude mít 60 lůžek. „Věříme, že do konce letošního roku bude pavilon otevřen a od ledna 2024 budeme mít další rehabilitační lůžka, která považujeme za velmi důležitou část našeho podnikání,“ dodal předseda představenstva.

V novém pavilonu bude elektroterapie, robotická rehabilitace, vodoléčba i prostory pro skupinová cvičení. Většina pokojů bude dvoulůžkových. V zadní části vznikne zahrada pro pacienty.