aktuality

Tambor zahájil sezonu v letním výčepu. Představil nová piva a limonády

16. května 2023 | Aktuality

 

Královédvorský pivovar Tambor v sobotu zahájil sezonu v letním výčepu a představil nová svrchně kvašená piva a také vlastní limonády, které začal na jaře vyrábět. Sobotního Otvíráku se zúčastnily desítky lidí.

Tambor zahájil sezonu v letním výčepu. Představil nová piva a limonády

Klasickou nabídku ležáků Tambor doplnil o tři sezonní speciály, se kterými přišel tento rok: třináctistupňovou Juicy IPL, čtrnáctistupňovou Modern IPA a třináctistupňový Irish Stout. „Každý měsíc přicházíme se sezonním speciálem. Teď se nám to potkalo tak, že máme tři zároveň,“ uvedl sládek a ředitel pivovaru Tomáš Dvořák.

Svrchně kvašená piva jsou pro Tambor novinkou. „I relativně konzervativní zákazníci, kteří k nám chodí, si je oblíbili. Nesnažíme se nikoho přeorientovávat, nabízíme širší paletu piv a necháváme na zákazníkovi, jestli si ve svrchně kvašených pivech najde zajímavé chutě nebo ne,“ řekl Dvořák. Tambor od tohoto týdne začne piva IPL a IPA prodávat také v litrových PET lahvích.

Kromě nových piv Tambor na Otvíráku představil vlastní limonády s malinovou a grepovou příchutí. „Limonády vyrábíme přímo v pivovaru z vlastní velmi kvalitní vody a používáme pouze přírodní barviva,“ poznamenal ředitel pivovaru.

Rodinný pivovar Tambor se v areálu bývalé Recinovy provazárny otevřel v roce 2009. Navázal na tradici vaření piva ve Dvoře Králové nad Labem, která skončila v roce 1979. Letní výčep je součástí areálu od roku 2015. Otevřený je ve všední dny od 14 do 21 hodin.