aktuality

Týden duchů v safari parku vyvrcholí strašidelnou stezkou

27. října 2022 | Aktuality , Zpravodaj

 

Strašidelnou stezkou vyvrcholí v sobotu 29. listopadu Týden duchů v královédvorském safari parku. Na návštěvníky čeká více než deset stanovišť plných zábavy. Na jedné zastávce vyroste posvátný strom vyzdobený ústřižky afrických látek, tak jako tomu je u animistických kultur černého kontinentu.

Týden duchů v safari parku vyvrcholí strašidelnou stezkou

Strašidelná stezka začne v 16 hodin. „Na každém stanovišti budou děti plnit úkoly a dostávat razítka. Podle srsti a krmiva budou poznávat zvířata nebo házet obručí na krk kostlivce žirafy,“ uvedla mluvčí safari parku Zuzana Boučková. 

Dlabat a zdobit dýně na několika stanovištích v areálu zahrady mohou návštěvníci až do neděle. Safari park pro ně letos připravil rekordní množství dýní, celkem deset tun. Za prvních pět dnů Týdne duchů zájemci vydlabali téměř čtyři tuny dýní, za tu dobu nejpopulárnější podzimní akci v safari parku navštívilo 11 tisíc lidí.

Nejvyšší návštěvnost zahrada očekává o prodlouženém víkendu. V neděli se uskuteční poslední komentovaná prohlídka s loučemi, sraz je v 17.30 hodin u restaurace Lemur. Do konce týdne zůstanou pokladny otevřené až do 18 hodin.

Velkým magnetem Týdne duchů jsou dvě mláďata levhartů, která do venkovní expozice Pavilonu šelem Joy Adamsonové chodí od začátku týdne. Čtyři kilogramy vážící samci jsou jedinými mláďaty levhartů, která se za poslední rok ve světových zoo narodila.

Přístup do expozice mají samci s matkou každý den. „Lepší šance je spatřit je zatím za pěkného počasí v odpoledních hodinách,“ sdělila zooložka safari parku Gabriela Linhart.

Během Týdne duchů dvorská zoo překonala novodobý rekord v návštěvnosti. Přivítala návštěvníka s pořadovým číslem 600 tisíc. Dosavadním maximem v porevoluční historii byl rok 1999, kdy turnikety prošlo 580 tisíc lidí. V loňském roce se počítadla zastavila na 543 tisících návštěvnících.