aktuality

Začíná koupací sezona. Na konci týdne se otevřou plovárny ve Dvoře Králové i v Hořicích

30. května 2023 | Aktuality

 

Na konci týdne zahájí koupaliště v Podkrkonoší sezonu. Dachovy u Hořic se otevřou první červnový čtvrtek, o den později zahájí provoz Tyršovo koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem. Otevřené už je koupaliště v kempu Pecka, kde se v sobotu uskuteční 3. ročník dětského dne.

 

Začíná koupací sezona. Na konci týdne se otevřou plovárny ve Dvoře Králové i v Hořicích

Technické služby na Tyršově koupališti před sezonou opravily velkou část laviček a podlážek na ležení, na dětském hřišti je nové pískoviště. „Novinkou je opravená dřevěná terasa restaurace a osazení další části betonového plotu,“ sdělil ředitel dvorských technických služeb Dominik Valenta. Během června je v plánu ještě oprava herních drah a pořízení laviček na minigolfu.

Celodenní vstupenka stojí 90 korun, dospělí nad 60 let zaplatí 70 korun, děti od 6 do 18 let o desetikorunu méně. Vstupné po 17. hodině vyjde na 45 korun, poslední hodina provozu stojí 25 korun. Celosezonní permanentka dospělého vyjde na 1500 korun. Tyršovo koupaliště bude otevřené denně od 8.30 do 20 hodin.

Koupaliště z roku 1933 nabízí dva padesátimetrové bazény, brouzdaliště, dětské hřiště a hřiště na plážový volejbal. Od loňského roku má nový asfaltový povrch hřiště na basketbal a tenis. Součástí areálu je restaurace s venkovním posezením a občerstvení U Delfínka. K dispozici jsou také nápojové automaty.

 

Atmosféra první republiky

Ve čtvrtek začne sezona na přírodním koupališti Dachovy u Hořic, areál bude otevřený denně od 10 do 20 hodin. Dospělí a mládež nad 15 let zaplatí za celodenní vstupenku 80 korun, po 17. hodině 50 korun. Dětský lístek stojí 50 korun, po 17. hodině o dvacetikorunu méně. Celosezonní permanentka dospělého návštěvníka vyjde na 1500 korun.

Stylové přírodní koupaliště s dřevěnými kabinami a písečnou pláží vzniklo v roce 1925 a dodnes si udržuje prvorepublikový ráz. Nabízí velkorysou vodní plochu o celkové rozloze osm tisíc metrů čtverečných, brouzdaliště, hřiště na míčové sporty a petang.

Zájemci už mohou vyrazit na koupaliště v kempu Pecka, které se otevřelo v minulých dnech.

Celodenní vstupné do areálu stojí 85 korun, od 17 hodin 40 korun a od 18 hodin dvacetikorunu. Děti do 15 let zaplatí 65 korun, po 17. hodině 30 korun a po 18. hodině 15 korun. Přírodní koupaliště má rozměry 37 krát 41 metrů.

V areálu kempu se nachází restaurace a několik sportovišť: šest antukových hřišť, dvě beachvolejbalová hřiště, osm metrů vysoká lezecká stěna a dětské hřiště s prolézačkami, skluzavkami a pískovištěm.

V sobotu od 10 hodin se v kempu uskuteční 3. ročník dětského dne. Vystoupí například Michal Nesvadba z Kouzelné školky, zpěvačka Míša Růžičková, Karol a Kvído nebo kouzelník pan Kravata. Na návštěvníky čekají představení loutkového divadla a ukázky složek integrovaného záchranného systému.